Svenska

logo_solfo_euromarchas
Körorkestern Solfónica från Madrid kallar till
EuroMarchas2015, Bryssel, 17 oktober

All information om EuroMarchas2015 på hemsidan på alla språk:
http://euromarchas2015.net/
http://www.ox15.eu

All information om körorkestern och den kallelse och inbjudan att delta i Bryssel, på deras hemsida på alla språk:
https://solfonica.wordpress.com/

Musikens kraft är stark och budskapet universellt. Musik är meningsfullt och stärker oss, och kan förändra attityder. Musiken är ett gemensamt språk, det tycker vi som deltar i La Solfónica. Vi startade i samband med 15-majprotesterna i Spanien och specifikt i Madrid och på Puerta del Sol (-fónica) i maj 2011.

Under de här fyra åren, har vi organiserat oss horisontellt och med målet att förmedla glädje och kritiskt förhållningssätt för att göra anspråk på en rättvisare värld. Vi har stött många medborgarrörelser. Vi tror, mot bakgrund av detta, att musiken kan vara en samlande kommunikativ kraft och därför ansluter vi oss när EuroMarchas2015 avslutas i Bryssel den 17 oktober.

Vi inbjuder sångare och instrumentalister från hela Europa a komma till Bryssel för att skapa en storslagen europeisk körorkester och tillsammans framföra tre verk under demonstrationen den 17 oktober. Dessa tre verk är:
Grândola, Vila Morena, en sång som José Afonso skrivit och som markerade starten på Nejlikerevolutionen i Portugal i gryningen den 25 april 1974. Det är en sång som symboliserar brödraskap och protesterar mot diktaturer.
Tis dikeosinis ilie noite (Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ) av Mikis Theodorakis. Sången är skriven efter en dikt av författaren Odysseas Elytis. Den här melodin blev en hymn i kampen mot den grekiska diktaturen (1967-1974). Vi sjunger den här i solidaritet med det grekiska folket och med ett folks rätt att själva demokratiskt välja och besluta.
Himno a la Alegría (An die Freude), av Ludwig van Beethoven (ett stycke av). Sedan 1972 är det här stycket EU:s oficiella hymn och med den här melodin vill vi betona betydelsen av solidaritet mellan alla EU:s länder.

Det här förslaget från oss har diskuterats fram och beslutats med den spanska organisationen för EuroMarchas2015, i början på augusti. Förslaget har också beslutats centralt av den europeiska organisationen den 21 augusti.

När den exakta tiden och platsen för deltagandet i Bryssel är bestämd så kommer detta att meddelas er. Vårt deltagande i den här manifestationen under dagens aktiviteter, uppfattas av organisationen för EuroMarchas2015 som mycket betydelsefullt.

Vi kommer att repetera på fredagen (16/10), på eftermiddagen. Senare meddelas tid och plats. En andra repetition blir på lördagen, två timmar innan manifestationen (på samma plats som manifestationen och där vi sen ska uppträda/delta).

Kom du eller flera, den 16 oktober om ni kan! Och tveka inte att komma på lördagen den 17:e, om du inte kan komma på fredagen. Organisationen EuroMarchas2105 garanterar oss plats för övernattning. Vi kommer att informera om den infor som saknas un, allt eftersom det konkretiseras. Vi som sjunger och spelar i Solfónica här i Madrid har redan köpt våra biljetter. Vi betalar alla själva våra resor dit.

Så låt oss säga: oxi, basta, enough! Med våra röster och instrument vill vi bidra till:
– ett slut för åtstramningspolitik, fattigdom och privatisering av välfärden
– avskaffa skatteparadisen
– förhindra TAFTA (det planerade frihandelsavtalet mellan EU och USA)

Vi uttrycker vår solidaritet med:
– det grekiska folket
– de människor som kommer till Europa på flykt från krig och fattigdom och som dör i tusental på begravningsplatsen i Medlehavet

Vi förvarar länders rätt att själva demokratiskt välja och besluta.

Välkommen att delta!
Kom med ditt instrument eller röst.

Välkomna att delta!
Kom som kör, instrumentalgrupp osv!

Hjälp oss att sprida detta till musiker och sångare!

Här finns partitur, texter och inspelningar för at orientera sig i de tre sångerna. Varje sång sjungs på sitt orginalspråk (se lite längre ned på denna sida): https://solfonica.wordpress.com/euromarchas/

Ta kontakt med oss i Solfónica via epostadressen här om du har fragor eller vill berätta hur många ni är, eller om du kommer ensam, vilket instrument du spelar eller om du sjunger osv.:
euromarchas2015solfonica@gmail.com

Un abrazo fraterno,
Solfónica 15-M de Madrid

icono pdf     Kallelse

logo_partitura     Partitur/Texter/Inspelningar 

logo_ensayos      Repetitioner (English)  REHEARSALS AND PERFORMANCES PROGRAM EUROMARCHAS 2015 – COMPLETE PROGRAM