Suomeksi

logo_solfo_euromarchas

KUTSU BRYSSELISSÄ 17. LOKAKUUTA, 2015
JÄRJESTETTÄVÄÄN MIELENOSOITUKSEEN ”EUROOPAN MARSSIT 2015”

Musiikki on universaali kieli, jonka avulla voi välittää monenlaisia viestejä ja muuttaa asenteita. Musiikki on kieli, jota kaikki ymmärtävät. Olemme kokeneet tämän ”Solfónica“ kuoromme ja orkesterimme olemassaolon aikana. ”Solfónica“ perustettiin vuoden 2011 toukokuussa, Puerta del Sol –aukiolla järjestetyjen Espanjan mielenosoitusten (15-M –liike) seurauksena. Neljän ja puolen vuoden olemassaolon aikana olemme toimineet noudattaen horisontaalista organisaatiorakentetta ja pyrkineet levittämään positivisuutta sekä tukemaan useita kansalaisaloitteita ja kannattamaan kansalaisia taistelemaan oikeuksiensa puolesta. Nämä ovat vain muutamia syitä, joiden takia uskomme että musiikki voi olla erittäin tehokas viestinnän väline 17. lokakuutta Brysselissä järjestettävässä Euroopan kansojen mielenosoituksessa «Euroopan marssit 2015».

Kutsumme kaikki Euroopan muusikot ja äänet yhdistymään yhdeksi isoksi kuoroksi ja orkesteriksi sekä esittämään seuraavaa kolme laulua:

José Afonson laulun «Grândola, Vila Morena», joka merkitsi vuoden 1974 neilikkavallankumouksen alkamista Portugaliassa. Nykyään tämä laulu on universaali veljeyden ja diktatuurin vastustamisen symboli.

«Tis dikaiosinis ilie noite“ (Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ) on laulu, jolle säveltäjä Mikis Theodorakis sovelsi melodian ja kirjailija Odysseas Elyte sanoitti tekstin. Tästä laulusta tuli vuosina 1967-1974 Kreikkaa hallinneen sotilasjuntan vastustajien hymni. Tällä valinnallamme pyrimme osoittamaan solidaarisuutta Kreikan kansalle ja korostamaan kaikkien kansojen oikeutta demokratiaan.

Ludwig van Beethovenin oodi «An Die Freude» (lyhennetty versio), joka on vuodesta 1972 lähtien ollut virallinen Euroopan unionin hymni. Esittämällä tämän laulun haluamme välittää yhtenäisyyden tunnetta ja nostaa esille että koko Euroopan solidaarisuus on ainoa tie tulevaisuuteen.

Tämä ehdotus oli esitetty ja hyväksytty Espanjan järjestelytoimikunnan kokouksessa, joka pidettiin tämän vuoden elokuussa, sekä Euroopan järjestelytoimikunnan kokouksessa 21. elokuuta.

Esitämme edellä mainitut laulut mielenosoitusten lopussa Anspach bulevardilla sijaitsevan Brysselin pörssin portailla. Tämä on symbolinen ja juuri sen takia täydellinen paikka kutsua kaikki Euroopan kansat yhdistymään ja yksimielisesti osoittamaan solidaarisuutta. Ensimmäiset harjoitukset järjestämme perjantaina, 16. lokakuutta. Ilmoitamme Brysselin järjestelytoimikunnan kanssa sovitun tarkemman harjoitusten ajan ja paikan myöhemmin. Toiset harjoitukset pidämme kaksi tuntia ennen varsinaista esitystä.

Olette lämpimmästi tervetuleita liittymään seuraamme Brysselissä, lokakuun 16-17 päivinä ja vastustamaan:

• tiukkaa säästöpolitiikkaa, köyhyyttä ja julkisten palvelujen yksityistämistä
• veroparatiiseja
• EU:n ja Amerikan välistä TTIP-vapaakauppasopimusta.

Sen lisäksi kutsumme kaikkia osoittamaan solidaarisuutta:

• Kreikan kansalle
• kaikille sotaa ja köyhyyttä pakeneville ihmisille, jotka pyrkivät Eurooppaan
• ja tuhansille niistä, ketkä matkalla Eurooppaan menehtyivät Välimerellä, joka on muuttumassa hautausmaaksi.

Nähdään Brysselissä!

Tule ja tuo instrumenttisi tai kauniin äänesi mukaan!

Kutsumme myös kaikki kuorot ja orkesterit liittymään tähän aloitteeseemme.

Auta meitä!

Pyydämme ystävällisesti välittämään kutsua eteenpäin verkostoissanne.

Lisätietoja tapahtumasta ”Euroopan marssit 2015” löytyy seuraavasta blogista: euromarchas2015.net.

Nettisivustostamme (https://solfonica.wordpress.com/euromarchas/) löytyy laulujen partituurit, tekstit, MIDI-äänitteet ja muut tähän tapahtumaan liittyvät tiedot. Kaikki laulut esitämme niiden alkuperäisillä kielillä.

Lisätietoja voi kysyä ottamalla yhteyttä sähköpostiin euromarchas2015solfonica@gmail.com. Pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan osallistumisestasi sähköpostilla edellä mainittuun sähköpostiosoitteeseen. Ilmoittaessa osallistumisestasi ole hyvä ja kerro oletko liittymässä joukkoomme yksin tai ryhmäsi kanssa, mihin ääneen aiot asettua ja/tai mitä instrumenttia aiot soittaa. Mikäli osallistutte tapahtumaan ryhmänä, ilmoittakaa jäsenten lukumäärän ja perustiedot.

Ystävällisin terveisin,
Madridin kuoro ja orkesteri ”Solfónica 15-M”

icono pdfDownload kutsu

logo_partituraTulokset

logo_ensayosTutkimuksissa   REHEARSALS AND PERFORMANCES PROGRAM EUROMARCHAS 2015 – COMPLETE PROGRAM