Norsk

logo_solfo_euromarchas       EUROPEISKE MARSJER 2015

APPELL FRA SOLFÓNICA

MANIFESTASJON EUROPEISKE MARSJER 2015

BRUSSEL 17 oktober 2015

Musikk er et kraftig og universelt språk, som kan brukes til å overføre meldinger og forsterke eller endre holdninger. Musikk er et språk som alle forstår. Det er vår erfaring i Solfónica 15-M, et kor – orkester som ble til under protestene på Puerta del Sol (Madrid, Spania), i mai 2011. I de siste fire og et halvt årene, har organisert oss på en horisontal måte, overført glede, krav, kritisk bevissthet, og støttet en rekke samfunnsnyttige formål. Dette får oss til å tro at musikk kan gi en budskapet en god effekt på den siste delen av Europeiske Marsjer 2015.

Vi i Solfónica inviterer vi instrumentalister og stemmer fra hele Europa til å komme til Brussel for å være del av en stor europeisk kor-orkest, og å tolke tre musikkstykker på demonstrasjonen der den 17. oktober 2015.

Grândola, Vila Morena En sang av José Afonso som markerte den begynnelsen på den Nellikrevolusjonen i Portugal, morgenen 25 april 1974. I dag er den et universelt symbol på brorskap og avvisning av diktaturet.

Tis dikeosinis Ilie noite (Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ) Komponert av Mikis Theodorakis, med tekst fra et dikt av romanforfatter Odysseas Elytis. Det ble nasjonalsangen i kampen mot diktaturet under den greske militærjuntaen (1967 -1974) og vi tolker den i solidaritet med det greske folk og alle folkeslags rett til å bestemme demokratisk.

Ode til glede (An die Freude) av Ludwig van Beethoven (utdrag). Den har vært EU’s offisielle hymne siden 1972, og vi ønsker å fremføre den på gaten, og slik vise at solidaritet mellom europeiske folk er den eneste veien fremover.

Dette musikkforslaget har vært diskutert og vedtatt på møter hos den spanske koordinatoren for Europeiske Marsjer, holdt i begynnelsen av august, og hos den europeiske koordinatoren den 21 august 2015. Vi vil starte fremførelsen mot slutten av demonstarsjonen, på trappen til palasset til Brussels Børs, i Anspach avenue, et sted med en sterk symbolikk. Vi vil slik kreve et Europa forent av borgere, og skape en kontrast til det europeiske kjøpmenn ønsker å selge oss som det eneste mulige alternativet. Vi vil ha en første prøve på fredag ettermiddag. Vi samarbeider nå med organisasjonen i Brussel for å finne passende sted og tid. Vi vil ha den andre testen i børsbygningen, to timer før fremførelsen.

Kom, kom på fredag 16, hvis du kan. Ikke nøl med å komme lørdag 17, hvis du kan ikke kan komme dagen før. Organisasjonen Europeiske Marsjer 2015 garanterer overnatting for alle. Vi vil informere deg umiddelbart om endringer eller nyheter. Vi i Solfónica har reiseplanene klare. Hver artist eller gruppe må ta reisekostnadene.

La oss si: Oxy, basta, enough! med våre stemmer og instrumenter, med vår musikk:

– Til innstramningspolitikken, fattigdom og privatisering av offentlige tjenester.

– Til skatteparadisene.

– Til TTIP.

Vi uttrykker vår solidaritet

– Med det greske folk.

– Med de som kommer til Europa for å unnslippe krig og fattigdom, og som ligger døde i tusenvis på kirkegården i Middelhavet.Vi forsvarer folkenes rett til å bestemme demokratisk.

Vi sees der!

Kom med instrumenter eller bare med din stemme.

Vi venter på deg!

Fort dere kor, instrumentalgrupper eller kor-orkester.

Hjelp oss!

Spre denne teksten, og sende den til instrumentalister og sangere.

For mer informasjon om Europeiske Marsjer 2015, kan du sjekke denne bloggen:

euromarchas2015.net

På våre nettsider finner du noter, tekst, midi – opptak eller veiledning og all informasjon relatert til denne musikalske begivenheten. Vi tolker hvert stykke på originalspråket:

https://solfonica.wordpress.com/euromarchas/norsk/

Ta kontakt med Solfónica på vår e-post hvis du har spørsmål og for å bekrefte din deltakelse. Om du kommer alene, gi oss beskjed om hvilket instrument du spiller eller stemmeleie du har. Om dere er en gruppe, fortell oss om gruppens grunnleggende egenskaper og antall personer. Dette er vår e-post for denne hendelsen:

euromarchas2015solfonica@gmail.com

En vennlig klem,

Solfónica 15-M Madrid (Spania)

«I Solfónica pakker vi allerede kofferten»

Europeiske Marsjer 2015, October 17, Brussels

10-17 oktober 2015

International Days of Action

Links:https://www.trade4people.org/

icono pdf    Appel

logo_partitura  noter, tekst, midi

logo_ensayos prøve      REHEARSALS AND PERFORMANCES PROGRAM EUROMARCHAS 2015 – COMPLETE PROGRAM

logo_alojamiento   reise og losji

Organisasjonen EuroMarchas2015 garanterer overnatting for alle. Vi vil informere deg umiddelbart om endringer eller nyheter. Vi i Solfónica har reiseplanene klare. Hver artist eller gruppe må ta reisekostnadene.