Nederlands

Microsoft Word - Doc1.docx

logo Solfónica

EEN OPROEP AAN ALLE EUROPESE INSTRUMENTALISTEN EN ZANGERS VAN HET SOLFÓNICA KOOR EN ORKEST
AANKOMST VAN ‘DE EUROPESE MARSEN 2015’, BETOGİNG, BRUSSEL: 17 OKTOBER 2015

Muziek is een krachtige en universele taal, het verspreidt boodschappen, versterkt en wijzigt de houding van mensen. Het is een taal die iedereen begrijpt. Dat is onze ervaring met Solfónica van ’15M’, een koor en orkest dat geboren werd tijdens de indignados bezetting van de Puerta del Sol in mei 2011.

De laatste vier jaar en half organiseerden we ons op een horizontale manier, brachten we een positief verhaal, riepen we op tot kritisch bewustzijn en ondersteunden we tal van burgerinitiatieven.

Wij geloven dat muziek de boodschap van de Europese marsen kan versterken [zie http://euromarchas2015.net/]. Daarom nodigt Solfónica zangers en instrumentalisten uit om in Brussel een Europees gelegenheids -koor en -orkest te bouwen.
Grândola, Vila Morena:het Portugees volkslied van de Anjerrevolutie (25 april 1974) dat uitgroeide tot een universeel symbool voor broederschap en de bestrijding van dictaturen.
Tisdikeosinisilienoite (Τηςδικαιοσύνης ήλιενοητέ):de Griekse hymne in de strijd tegen de dictatuur van de kolonels (1967-1974) en in solidariteit met het Griekse volk.
Ode aan de Vreugde:sinds 1972 het officiële volkslied van de Europese Unie en het lied waarmee wij de straat op willen en waarmee we duidelijk willen maken dat solidariteit het enige pad is voor de Europese volkeren.

Het voorstel voor dit repertoire was begin augustus besproken en goedgekeurd op het Spaans Coördinatie comité van de Europese marsen (21 augustus 2015).
De voorstelling vindt plaats op zondag 17 oktober, aan het einde van de betoging op de trappen van het Brussels Beursgebouw, op de Anspachlaan.
Daar roepen wij op tot een verenigd Europa van burgers in tegenstelling tot het Europa van kapitalisten.
Voor diegenen die de dag te voren kunnen komen is er op vrijdag 16 oktober een eerste repetitie in de namiddag. We zijn nog in gesprek met het coordinatie comité in Brussel wat betreft plaats en tijdstip.
Maak je geen zorgen als je er pas op zaterdag 17 oktober kan zijn. We houden een generale repetitie twee uur voor de voorstelling, aan de voorkant van het Beursgebouw.
De drie stukken zullen in hun oorspronkelijke taal worden gezongen. Bezoek onze website om de partituren, teksten en midi-files te vinden en om alle gegevens en concrete info te hebben wat betreft de dag zelf:
https://solfonica.wordpress.com/euromarchas/

Neem contact met ons op via e-mail als je vragen hebt en om je deelname te bevestigen. Laat ons zeker ook weten of je alleen komt of als groep, het aantal muzikanten, zangers, welke instrumenten en stemmen, enz.:
euromarchas2015solfonica@gmail.com

Voor meer info over de ‘Europese Marsen 2015’ kan je de blog volgen:
euromarchas2015.net

www.ox15.eu

icono pdfDownload Oproep

logo_partituraPartituren

logo_ensayosRepetitie/Voorstelling