Català

logo euromacrchas catalalogo Solfónica

CRIDA DE SOLFÓNICA

MANIFESTACIÓ DE LES EUROMARXES

BRUSSEL·LES 17 D’OCTUBRE DE 2015

El llenguatge de la música és poderós i universal, transmet missatges, reforça i modifica actituds. La música és l’idioma que entén tothom. Aquesta és la nostra experiència com Solfónica, un cor-orquestra del 15-M que va nèixer durant les concentracions de la Porta del Sol de Madrid, al maig de 2011. En aquests quatre anys i mig, ens hem organitzat d’una manera horitzontal, transmetent alegria, reivindicació, consciència crítica, i donant suport a nombroses causes ciutadanes. Aquestes són algunes de les raons que ens mouen a creure que la música pot aportar un impacte de comunicació més gran en l’acte final de les EuroMarxes2015.

Des de Solfónica, invitem instrumentistes i veus de tota Europa perquè acudieixin a Brussel·les per constituir un gran cor-orquestra europeu que interpreti tres peces durant la manifestació del 17 d’octubre de 2015:

1. Grândola, Vila Morena, cançó de José Afonso que va marcar el començament de la Revolució dels Clavells a Portugal, la matinada del 25 d’abril de 1974. És avui un símbol universal de fraternitat i de rebuig de la dictadura.

2. Tis dikeosinis ilie noite (Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ), cançó composta per Mikis Theodorakis sobre un poema del novel·lista Odysseas Elytis. Es va convertir en l’himne de la lluita contra la dictadura de la Junta dels Coronels a Grècia (1967-1974) i la interpretarem en solidaritat amb el poble grec i pel dret de tots els pobles a decidir democràticament.

3. Himne a l’Alegria (An die Freude), de Ludwig van Beethoven (extracte). Des de 1972 és l’himne oficial de la Unió Europea i volem posar-lo a peu de carrer i reivindicar que la solidaritat dels pobles europeus és l’únic camí.

Aquesta proposta ha estat debatuda i aprovada en la coordinadora espanyola de les EuroMarxes, que es va celebrar a primers d’agost, i en la coordinadora europea celebrada el 21 d’agost de 2015.

Intervindrem durant la manifestació i us comunicarem el lloc i l’hora quan siguin definitius. L’organització valora aquesta intervenció musical com una activitat molt important en el desenvolupament de la jornada.

Farem un primer assaig el divendres a la tarda. Estem tramitant amb l’organització de Brussel·les l’hora i el lloc. Celebrarem un segon assaig el dissabte dues hores abans de la manifestació, en el mateix lloc on actuarem.

Vine, veniu el divendres, dia 16, si podeu. No dubteu a acudir el dissabte, dia 17, si no podeu arribar-hi el dia anterior. L’organització de les EuroMarxes2015 ens garanteix allotjament. Us anirem informant puntualment de totes les novetats. Els components de Solfónica ja hem tramitat els nostres viatges. Cada intèrpret o cada grup assumeix els costos del desplaçament.

Diguem oxi, prou, basta, enough! amb les nostres veus i instruments, amb la nostra música:

  • a les polítiques d’austeritat, pobresa i privatització dels serveis públics

  • als paradisos fiscals

  • al TTIP.

Expressem la nostra solidaritat:

  • amb el poble grec

  • amb les persones que acudeixen a Europa fugint de les guerres i la pobresa, i que moren a milers en el cementiri de la Mediterrània.

Defenguem el dret dels pobles a decidir democràticament.

T’hi esperem! Vine individualment amb el teu instrument o només amb la teva veu.

Us hi esperem! Acudiu-hi, cors de veus, grups instrumentals, cors-orquestra.

Ajudeu-nos! Difoneu aquesta crida enviant-la a més instrumentistes i veus.

Per a més informació sobre les EuroMarxes2015, podeu consultar aquest blog:

euromarchas2015.net

En la nostra pàgina web trobareu les partitures, les lletres, els midis o gravacions orientatives i tota la informació relacionada amb aquest esdeveniment musical. Cada peça la interpretarem en l’idioma original:

https://solfonica.wordpress.com/euromarchas/catala

Poseu-vos en contacte amb Solfónica a través del nostre correu per tal d’aclarir qualsevol dubte i confirmar-ne la vostra participació. Indiqueu-nos, si veniu individualment, quin instrument o veu interpreteu o, si sou una agrupació, les característiques bàsiques i el nombre de components. Aquest és el nostre correu per a aquest esdeveniment:

euromarchas2015solfonica@gmail.com

Una abraçada fraterna,

Solfónica 15-M de Madrid

«En Solfónica, fem les maletes»

icono pdf   Download Crida

logo_partitura   partitures/lletres/midis

logo_ensayosAssaig/intervenció

 

logo_alojamiento

L’organització de les EuroMarxes2015 ens garanteix allotjament. Us anirem informant puntualment de totes les novetats.

Cada intèrpret o cada grup assumeix els costos del desplaçament.