Ελληνική

logo euromarchas griegologo Solfónica

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Solfónica

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΟΡΕΙΩΝ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Η γλώσσα της μουσικής είναι ισχυρή και παγκόσμια, μεταδίδει μηνύματα, ενισχύει και τροποποιεί στάση και διάθεση. Η μουσική είναι η γλώσσα που καταλαβαίνει όλος ο κόσμος. Αυτή είναι η εμπειρία μας ως Solfónica, μιας χορωδίας-ορχήστρας της 15ης Μαϊου που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων της Puerta del Sol της Μαδρίτης, το Μάιο του 2011. Σε αυτά τα τεσσεράμισι χρόνια, οργανωθήκαμε οριζόντια, μεταδίδοντας χαρά, διεκδίκηση, κριτική συνείδηση, και στηρίζοντας πολυάριθμα ζητήματα των πολιτών. Αυτές είναι μερικές από τις αιτίες που μας οδηγούν να πιστεύουμε ότι η μουσική μπορεί να έχει ένα μεγαλύτερο αντίκτυπο επικοινωνίας στην τελική φάση των Ευρωπορειών του 2015.

Εκ μέρους της Solfónica, καλούμε οργανοπαίκτες και τραγουδιστές από όλη την Ευρώπη να παρευρεθούν στις Βρυξέλλες για να δημιουργήσουν μία μεγάλη χορωδία-ορχήστρα που θα ερμηνεύσει τρία κομμάτια κατά τη διαδήλωση της 17ης Οκτωβρίου του 2015.

Grândola, Vila Morena, τραγούδι του José Alfonso που σημάδευσε την έναρξη της Επανάστασης των Γαρυφάλλων στην Πορτογαλία, τα ξημερώματα της 25ης Απριλίου του 1974. Είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο αδελφοσύνης και απόρριψης της δικτατορίας.

Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ, τραγούδι που συνέθεσε ο Μίκης Θεοδωράκης σε στίχους του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.Το τραγούδι έγινε ύμνος κατά της δικτατορίας της χούντας των συνταγματαρχών στην Ελλάδα (1967-1974) και θα το ερμηνεύσουμε ως δείγμα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό και για το δικαίωμα κάθε λαού να αποφασίζει δημοκρατικά.

Ο ύμνος στη χαρά (απόσπασμα) του Ludwig van Beethoven. Από το 1972 είναι ο επίσημος ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλουμε να ακουστεί στο δρόμο και να διαλαλήσουμε με αυτό τον ύμνο ότι η αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών είναι μονόδρομος.

Αυτή η πρόταση συζητήθηκε και εγκρίθηκε από την ισπανική συντονιστική επιτροπή των Ευρωπορειών που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Αυγούστου και από την ευρωπαϊκή συντονιστική επιτροπή που έλαβε χώρα στις 21 Αυγούστου του 2015.

Θα συμμετάσχουμε στο τέλος της διαδήλωσης, στην εξωτερική σκάλα του χρηματιστηρίου Βρυξελλών, στη λεωφόρο Anspach, ένα μέρος με έντονο συμβολικό χαρακτήρα, για να διεκδικήσουμε την αλληλέγγυα Ευρώπη των πολιτών και να την αντιτάξουμε στην Ευρώπη των εμπόρων που θέλουν να μας την παρουσιάσουν ως τη μοναδική εναλλακτική λύση. Η πρώτη πρόβα θα γίνει την Παρασκευή το απόγευμα. Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες με την οργάνωση των Βρυξελλών για την ώρα και το μέρος. Θα κάνουμε μια δεύτερη πρόβα στο κτίριο του χρηματιστηρίου δύο ώρες πριν από την εκδήλωση.

Έλα, ελάτε την Παρασκευή στις 16, αν μπορείτε. Μη διστάσετε να έρθετε το Σάββατο στις 17, αν δεν μπορείτε να έρθετε την προηγουμένη. Η οργάνωση των Ευρωπορειών2015 μας εξασφαλίζει διαμονή. Θα σας ενημερώνουμε επακριβώς για όλα τα νέα. Τα μέλη της Solfónica ήδη έχουμε διεκπεραιώσει τις διαδικασίες του ταξιδιού. Κάθε ερμηνευτής ή κάθε ομάδα αναλαμβάνει τα έξοδα μετακίνησης.

Ας πούμε ¡όχι, basta, enough! Με τις φωνές μας και τη μουσική μας:

-Στις πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών.

-Στους φορολογικούς παραδείσους.

-Στην TTIP (Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων).

Ας εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας:

-Στον ελληνικό λαό.

-Στα άτομα που προσφεύγουν στην Ευρώπη για να αποφύγουν τους πολέμους και τη φτώχεια, και που πεθαίνουν στο νεκροταφείο της Μεσογείου.

Ας υπερασπίσουμε το δικαίωμα των λαών να αποφασίζουν δημοκρατικά.

Σε περιμένουμε!

Έλα μόνος σου είτε τραγουδάς είτε παίζεις κάποιο όργανο.

Σας περιμένουμε!

Ελάτε, χορωδίες, ορχήστρες, χορωδίες-ορχήστρα.

Βοηθήστε μας!

Διαδώστε αυτό το κάλεσμα στέλνοντάς το και σε άλλους μουσικούς και τραγουδιστές.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις ΕυρωΠορείες2015, μπορείτε να συμβουλευτείτε αυτό το μπλογκ: euromarchas2015.net

Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε τις παρτιτούρες, τους στίχους, τα midis ή τις εγγραφές και όλες τις σχετικές πληροφορίες με αυτή τη μουσική εκδήλωση. Κάθε ένα έργο θα το ερμηνεύσουμε στην αυθεντική του γλώσσα:

https://solfonica.wordpress.com/euromarchas/

Ελάτε σε επαφή με τη Solfónica μέσω του ταχυδρομείου μας για να λύσετε οποιαδήποτε απορία και να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας. Ενημερώστε μας αν θα έρθετε μόνοι σας, το όργανο ή τη φωνή που ερμηνεύετε, αν είστε μία ομάδα, τα βασικά χαρακτηριστικά της και τον αριθμό των μελών της.

Με αδελφικούς χαιρετισμούς ,

Solfónica 15-Μ Μαδρίτης

Στη Solfónica ετοιμάζουμε τις βαλίτσες”

ΕυρωΠορείες2015, 17 Οκτωβρίου, Βρυξέλλες

icono pdfDownload ΚΑΛΕΣΜΑ

logo_partituraπαρτιτούρες / στίχους / midis

logo_ensayos  ΔΟΚΙΜΕΣ / ΔΡΑΣΗ

.

logo_alojamiento    στέγαση/ταξίδια

οργάνωση των Ευρωπορειών2015 μας εξασφαλίζει διαμονή. Θα σας ενημερώνουμε επακριβώς για όλα τα νέα.

Τα μέλη της Solfónica ήδη έχουμε διεκπεραιώσει τις διαδικασίες του ταξιδιού. Κάθε ερμηνευτής ή κάθε ομάδα αναλαμβάνει τα έξοδα μετακίνησης.